Gyere önkénteskedni a BUSH-ra!
  Gyere önkénteskedni a BUSH-ra 

Budapest Showcase Hub 2019 

Jelentkezz a tél legforróbb klubfesztiváljára önkéntesnek!

Hogyan tudsz jelentkezni?

Mi a  BUSH?

November 13-15 között megint jön a BUSH, vagyis a Budapest Showcase Hub, a tél legforróbb klubfesztiválja, ahol a kelet-európai régió legjobb zenészei Budapest legnépszerűbb szórakozóhelyein lépnek fel. A három napos zenei tudattágítón a keleti blokk és (az idei vendég) Ausztria 35 előadója mutatkozik be. Sokan hazájukban több ezres koncerteket adnak és többekre már most felfigyeltek a híres nemzetközi kiadók, így olyan fellépőket is meg lehet nézni akik hamarosan  a legnagyobb nemzetközi fesztiválok nagyszínpadain lépnek majd fel. Találkozhatsz a hazájukban legaktuálisabb, szlovák, szlovén, osztrák, orosz, román, észt, lengyel, horváth, cseh, lett, ukrán zenekarokkal és dj-kkel, zenei szakemberekkel, valamint betekintést nyerhetsz egy igazi városi fesztivál szervezésének mindennapjaiba.

A BUSH egyben szakmai konferencia is, ami Magyarország és a közép-kelet európai régió zenei életét helyezi a középpontba. A konferencián magyar és nemzetközi fesztiválszervezők, kiadók, menedzserek, klubszervezők részvételével boncolgatunk olyan témákat, mint a hazai klubok fenntarthatósági kihívásai, nemzetközi klubok finanszírozási módszerei, fesztiválok best practice gyakorlatai, a zöld megoldásoktól az anyagi kihívásokig, zenészek mentális egészsége/megbetegedései – tünetek és cselekvési terv, vagy a nők szerepe a zenei szakmai életben. Az idei program a HOTS Hungarian Oncoming Tunes szakmai segítségével valósul meg.
Helyszínek
Idei éjszakai helyszíneink: ELLÁTÓház, Toldi, Beat on the Brat, Úri Muri, Instant, Robot, Larm, Szimpla kert, A38
Tehát gyakorlatilag az egész város.
A napközbeni konferencia a híres Fészek Művész Klubban lesz, itt tartjuk a panelbeszélgetéseket és workshopokat.  

Miért érdemes részt venned?
A fesztivál két napja kiváló lehetőség a kapcsolatteremtésre, jövőbeli együttműködések kialakítására, illetve egy olyan programsorozatban való bemutatkozásra, részvételre, ahol nemzetközi szakmai közeg és a budapesti zenekedvelő, fesztiválozó közönség együtt vesz részt. És persze azért, mert ez lesz a legjobb téli fesztivál Budapesten 2019-ben!     Kinek a jelentkezését várjuk? Bárkinek, aki elmúlt már 18 éves, jól beszél angolul, lelkes, örömmel bekapcsolódna a BUSH szervezési és lebonyolítási munkáiba.     Milyen pozíciókra lehet jelentkezni:
 • Stage Manager/Színpadmester: Mindannak felügyelet, ami egy sznípadon történik: időbeosztások betartatása, kommunikáció a zenekarokkal, zenekarok istápolása. 
  • Ami kell: elsősorban zenei programszervezésben, koordinációban tapasztalat, gyors problémamegoldás, precizitás
   
 • Helyszínfelelős: ő a színpadmesternek egyfajta jobbkeze. A konferencia helyszínein is van szükség helyszínfelelősre a programok lebonyolítása, közönség eligazítása kapcsán. 
  • Ami kell: ügyes koordinátori szkillek, jó kommunikációs készség – Technikai feladatok: koncertek technikai lebonyolításában, pakolásban nyújtott segítség ha jó a programmegoldó készséged, erős vagy és izmos
   
 • Technikai feladatok: színpadok technikai lebonyolításában nyújtott segítség
  • Ami kell: némi tapasztalat a területen, jó problémamegoldó készség, erő,izom
 
 • Futárszolgálat: apró megbízások ellátása a helyszínek között: pl. átvinni dolgokat egyik helyszínről a másikra, ha valahol valamiért kiesik valaki, az illető pótlása, stb. 
  • Ami kell: gyorsaság, mély elköteleződés a sportok iránt – futás, rohangálás, biciklizés
   
 • Jegyellenőrzés, beengedés, jegykezelés: magáért beszél, de beengedésnél, jegyátvételnél, karszalagok átadása kapcsán nyújtott segítség
  • ha ügyesen kommunikálsz emberekkel, és szeretsz mindenkivel találkozni egy eseményen
     
 • Infós/hosstess: Ők a beépített embereink a helyszíneken: mindenről mindent tudnak, bárki bármi kérdezhet tőlük, minden programról tudnak mindent, segítenek a látogatóknak eligazodni, mit hol találnak, mikor.
  • Ami kell: ügyes, talpraesett hozzáállás, jó kommunikációs készség és memória, szervezői készésg, angol nyelvtudás
     
 • Kommunikációs feladatok: itt mindenféle ad hoc teendők felmerülhetnek, amik helyszíni/online kommunikációval kapcsolatosak.
  • Ami kell: a világon a legkülönbözőbb szkillek alkalmasak lehetnek ide: jó kommunikációs, beszédkészség, szövegírói véna, jó rendszerező készség, szépérzék
      Munka és keretek Egy önkéntes napi 4-6 órát dolgozik nálunk, ezért cserébe fesztiválbelépőt és ellátást tudunk ajánlani. A fesztiválbelépő belépést biztosít az összes éjszakai programhelyszínre, koncertre, valamint a konferencia programjaira. Fő követelmény a megbízhatóság: az utolsó pillanatban kieső önkénteseket nem tudjuk pótolni, így nagyon fontos, hogy akkor jelentkezz, ha biztosan rá fogsz érni a fesztivál időtartama alatt. Lehet jelentkezni egy-egy napra is, illetve megjelölheted, hogy a napközbeni, vagy esti-éjszakai shifteket preferálod.   Fontos tudnivalók
 • Mindenkinek visszajelzünk a megadott határidőt követő egy héten belül.
 • Mindenkinek igyekszünk az érdeklődési körének, szakmai/releváns tapasztalatának megfelelő feladatot találni.
 • Szakmai gyakorlat: módunkban áll a nálunk elvégzett önkéntes-munkáról igazolást adni, azoknak, akik ezt igénylik: szervezés, szervezési feladatok, vendéglátás, programmenedzsment-, koordináció, zenei szakmai területeken
 • A fesztivál előtt (2019. November 11-12) önkéntes-eligazítást tartunk, melyen minden önkéntesnek kötelező részt vennie.
  Hogyan tudsz jelentkezni?
11 • 04 • 2019

Newsletter Subscription

your email address

Budapest Showcase Hub would have been nowhere without the support of our sponsors and partners! <3

Organiser

Eastaste

Co-organisers of BUSH

NKA
HOTS

Sponsors and Supporting Partners

Austrian Music Export
Budapest Főváros Önkormányzata
CD Baby
Cseh Centrum
ETEP
INES
Lengyel Kulturális Intézet
Red Bull
Román Kulturális Intézet
Szlovák Kulturális Intézet
Szlovén Nagykövetsét

Partners

Austrovinyl
Banding
Banding
HAIL
Merlin
MME
Telelom Electromnic Beats
UP Music Budapest
Verzió Filmfesztivál
Waves Vienna

Venues

A38 Hajó
Beat on the Brat
ELLÁTÓház
Fészek Művész Klub
Instant
Larm
Robot
Szimpla
Toldi
Úri Muri

Media Partners

Index.hu
444
Contextus
Kultura.hu
Ígéretes Titánok
Muzika.hr
Phenomenon Magazin
Recorder